Χρήσιμες πληροφορίες

Οδηγίες συντήρησης των μαξιλαριών και των παπλωμάτων

Ποια είναι η ιδανική μέθοδος για να πλύνω τα μαξιλάρια και τα παπλώματά μου;

Ο συχνός και σωστός καθαρισμός των μαξιλαριών και των παπλωμάτων μπορεί να σας εγγυηθεί τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής τους και τη διατήρηση της ποιότητάς τους. Όλες οι σειρές των προϊόντων μας είναι κατασκευασμένες από υλικά που μπορούν να πλυθούν εύκολα και στο πλυντήριο χωρίς να χάσουν την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά τους.

Σε κάθε περίπτωση:

  1. Χρησιμοποιήστε συμβατικό απορρυπαντικό (υγρό, σκόνη ή ταμπλέτες)
  2. Επιλέξτε το Πρόγραμμα Πλύσης (Wash Program) για ευαίσθητα υφάσματα
  3. Πλύνετε ξεχωριστά, μην γεμίζετε υπερβολικά τον κάδο του πλυντηρίου
  4. Συνήθως ρυθμίστε τη μέγιστη θερμοκρασία στους 60°C
  5. Ξεπλύνετε καλά μετά το πλύσιμο
  6. Στεγνώστε επίσης σε χαμηλές θερμοκρασίες (έως 60°C)

Ανατρέξτε πάντα στις οδηγίες καθαρισμού στην ετικέτα του κατασκευαστή, η οποία περιέχει πιο λεπτομερείς πληροφορίες για τις θερμοκρασίες και τον τρόπο πλύσης για τα προϊόντα σας. Συνιστούμε να πλένετε τα μαξιλάρια σας τακτικά για να εξασφαλίσετε τέλεια υγιεινή. Σας προτείνουμε επίσης να τα χτυπάτε απαλά για να διατηρήσουν την εμφάνιση και τον όγκο τους. Το πάπλωμά σας πρέπει να αερίζεται τουλάχιστον μια φορά το μήνα και να πλένεται τουλάχιστον μια φορά κάθε εποχή.

Κάθε πότε πρέπει να ανανεώνω τα μαξιλάρια και τα παπλώματά μου;

Τα μαξιλάρια πρέπει να ανανεώνονται κάθε 3 περίπου χρόνια. Μπορείτε να διαπιστώσετε πότε το μαξιλάρι σας χρειάζεται ανανέωση ελέγχοντας αν η θήκη είναι κιτρινισμένη ή λεκιασμένη, αν το μαξιλάρι παραμένει επίπεδο όταν σηκώνετε το κεφάλι από αυτό και αν είναι εσωτερικά ομοιόμορφο.

Τα παπλώματα πρέπει να ανανεώνονται κάθε 5 περίπου χρόνια. Διαπιστώστε πότε το πάπλωμά σας χρειάζεται ανανέωση ελέγχοντας αν το ύφασμά του είναι κιτρινισμένο ή λερωμένο, αν σας φαίνεται βαρύτερο, λιγότερο ογκώδες και λιγότερο θερμό κι αν η γέμισή του είναι ανομοιόμορφη.